På örat

Höganäs kan det där med porslin!!


(Bild:Höganäs hemsida)

Så himla snygg!! Örat på denna muggen är format som ett öra, det tycker jag va fiffigt :) och tar en helt vanlig mugg och gör den spännande.


Sommar med Ernst

"Det här är så himla läckert" Ernst har ändrat tv-rutan med sitt sommarprogram. Igår var premiäravsnittet.
Tittade ni?

Visst va han barfota som vanligt hehe...Härligt med ett gäng som ville bevara den vackra fyren, de lär ju få besök och gåvor nu när Ernst har varit där och inrett. Ska bli kul och se resultatet på den lilla stugan som han ska inreda på ön.

Men jag blev lite konfundersam när han sa att här kommer nygifta kunna tillbringa en del av sin smekmånad...och så väljer han att inreda med särstående sängar!!!???

Ha det bra i solen!!

Blir inte biten av Byggslaget

Måste bara kasta in ett litet inlägg om inredningsprogrammet BYGGSLAGET....

Nja nu titta jag på andra programmet och denna gången gjorde de bättre ifrån sig i mina ögon sett men jag fastnar inte alls för detta program...Sorry!

Vet inte vad det kan bero på, brukar fastna gaaaanska så lätt för alla inredningsprogram..men detta biter inte riktigt!

Check this out..

Klev in på H&MGustav Adofs här i Malmö för ett par dagar sedan.....och WOW!! Vilken spännande och annorlunda butikskommunikations de hade gjort...



De hade använt sig av gamla resväskor, inredning och böcker för att skapa en liten vintage romantisk stil. Detta tyckte jag var riktigt kul och spännade! Sån här butikskommunikation borde de jobba med oftare.


(Bilder:privata)

Go H&M!

"Det här är så himla läckert" - Ernst

Den där Ernst Kirchsteiger ska ju snart dra igång med sitt sommarprogram på fyran..


(Bild: tv4.se)

Där han åker runt i sommar Sverige och hjälper handfallna svenskar med inredningstips. Han kommer att fixa allt från utedass till sjöbodar och trädgårdar och givetvis kommer att ha lite matinslag också....han kan mycket den där karl.

När det kommer till vad man tycker om den där Ernst Kirchsteiger så finns det två lägen.

  1. Antigen bara ääälskar man honom!
  2. Eller så gillar man honom inte alls och gillar inte hans uppenbarelse i tv.

Jag hörde till läge 2 fram tills för lite mer än ett år sedan. Jag var då på en föreläsning och en workshop med denne mannen och efter den dagen så har jag helt ändrat uppfattning. Jaa jag kanske inte äääälskar honom men han e en mycket trevlig och sympatisk prick...och lååång!

Så om det blir en regning sommar på torsdagar kl 20:00 så kan det bli så att jag tittar...


Liljevalchs berättar om IKEA

I sommar kan man om man befinner sig i Stockholm gå på IKEA utställning med stor U...

Liljevalchs konsthall har ställ iordning en utställning om IKEA, hur de har påverkat hur folkhemmet har sett ut genom tiderna och vad framtiden kan ha i sitt sköte. Nostalgi är ordet för denna utställning...big time!!

I samband med utställningen så har Liljevachls tryckt upp en utställningskatalog så man kan köpa med sig hem för ynka 69 spänn. Så kan man bläddra i den och uppleva designnostalgin om och om igen....

-"Ikeas kataloger är som fotoalbum av det svenska hemmet. Här speglas samtiden i allt från 70-talets bruna manchestersoffor och lackade furuköksbord till dagens moderna design i PS-kollektionen av högsta internationella klass. Det är retro, nostalgi, nutid och framtidsvision." - Eva Atle Bjarnestam


Utställningen pågår från 13 juni fram till 30 augusti 2009.

Har ju inte direkt planerat in en trip till Stockholm i sommar men nu lutar det mot att det nog måste bli en liter trip. Måste ju bara se denna utställningen....



För mer info om utställningen gå in på www.liljevalchs.stockholm.se/ .

Hundsäng finally found

Jag kastade ju ut frågan om vart man kan hitta snygga och sköna hundsängar för ett tag sedan....
Mitt letande har varit konstant sen dess...men för någon vecka sen så hitta vi en som var sååå perfekt!!

Check thir out!!

(Bild:privat)

Vovven kommer att sova som en kung i denna bädden....

Byggslaget

Ja Tv3 nya inredningsprogram...

Byggslaget!!


Vad ska man säga, jag vet att man inte kan begära allt från vanliga människor som inte jobbar som inredare men jag blev allt liiite besviken att de inte blev så..jaaa....bra.

Ideén ligger i två riktigt snygga hus med en annorlunda arkitektur. Dessa hus ska inredas av två olika lag, röda och svarta laget. Varje lag får ett uppdrag som ska genomföras inom en vis tid. I första programmet så skulle de inreda husets vardagsrum, de skulle även designa och tillverka två st. soffbord. Och detta skulle göras på 48 timmar!!

                      
(Bilder: Tv3.se)

Ja där har ni programupplägget...juryn består av tre kunniga personer. Två inredare Thomas och Simon och den tredje jurymedlemmen är snickaren Jonny.

                                
(Bild:Tv3.se)

Ja vi får se hur det går för dom i fortsättningen men det var inga trevliga domar från Thomas och Simon när vardagsrumprojektet skulle bedömas. Jag klandrar dem inte...haha...

Ja vi tar väl och tittar på ett par program till för att se hur de går....


Gult är inte längre lika fult..


(Bild: Normann-copenhagen)

Kolla in denna tuffa barninredningen!! Det är designat av danska design företaget Normann Copenhagen som består av några rediga designers som vet vad de sysslar med :).

Till denna supergula serien har de även designat en äkta lådbil a´la gammal design! Sååå cool hahahah....

En gång till...

Jag har ju tidigare skrivet om ett designteam som heter Form Us With Love...
Gillar verkligen deras design skarpt och måste därför visa upp lite fler av deras produkter.


(Kollage:meterkvadrat med bilder från Form Us With Love hemsida.)

De där snygga lamporna skulle jag verkligen inte tacka nej till! Skulle kunna göra sig riktigt bra på kontoret/extra rummet. Kanske blir till att investera i dem lite längre fram....har ju liiiite andra saker som jag skulle vilja ha först så att säga... :)

Hepp på er!



Dagens webbtips

Dagens webbtips!

Stockholm Design House har uppdaterat sin hemsida och den har blivit riktigt het. De har även startat med webbförsäljning, mycket bra!



/www.designhousestockholm.com/

Nu ska jag kika vidare på derad hemsida och se om jag ska införskaffa något nytt :)

Hepp på er!

Cravings

ÅHHHHH vill ha!!


(Bild: www.kitchenaid.com)

En vit Kitchen aid hade gjort sig stekhett i mitt kök och änu bättre den dagen vi får tid att renovera köket också...ojojoj säger jag bara.

Och nu såg jag på deras hemsida att de finns ett "göra egen pasta" tillbehör...åhhh igen....jag som älskar färsk pasta och pesto. Nä det blir till att börja sjunga på torget för att få ihop till en. Har hört att man tydligen tjäna en rejäl hacka på spela/sjunga på gatan här i Malmö...kanske beror kvalitén på sången hur mycket man kan tjäna...

Check this out!! Rice more than ris...

Har´ni sett!!
Det danska företaget RICE tillverkar sååå fina saker och de tillverkar allt med gott samvete.

Att bara läsa historien bakom företaget får en att känna företagssjälen.
Kika in och ni kommer vilja ha en hel del, säskilt ni som gillar Leila stilen :)


(Bild: rice.dk)

Deras hemside adress: www.rice.dk

ENJOY!

Dagens webbtips

Ninnanannanannnana Ninannanananana....dagens webbtips!



Inredningsbutiken Nunc´s hemsida, ett måste att besöka. Udda och trevliga saker.

www.nuncinredning.se

Ett uppdrag närmar sig med stormsteg

Ett uppdrag börjar närma sig med stormsteg!!

Vi är ju två som skriver denna lilla blogg ( som vi bye the way nog kommer att uttöka lite granna så stay tone..) och nu är det snart dax för denna ena tösen att träda in i sin nya länga. Eftrelängtat! Uppdraget ligger i att vi kommer att inreda lyan och kommer att blogga om denna process.....

Så om ni gillar att se något förvandlas från stia till slott...eller kanske inte slott, det va att ta i. Men iallafall, ni som gillar´t ska definitivt hänga kvar här.

Som sagt inte långt kvar...


RSS 2.0