More to say...

Jag skrev ju om Ellos i förra inlägget och till det måste jag bara tillägga ett par produkter.....som jag personligen tycker är värda att nämna.


Denna snygga bordslampa! Billig som attans endast 399 pix.. Den finns även i några andra färger om man hellre vill ha lite färg på sin inredning och inte vara lika trist som jag och köra på det enkla svart/vita stilen hehe....


Eller varför inte denna taklampa, det blir ju mer och mer på modet att använda sig av skalet när det kommer till lampor och låta glödlampan i sig bli ett konstverk. Denna kostar 899 pix. Denna modell är ju något som man kan fixa själv. Stick till en loppis och sök efter lampskärmar som är i  stål coh klädda i tyg. Tag sen bort tyget runt stommen och spraymåla i en valfri kulör. Lätt som en plätt, typ.


Denna ursnygga dansk-design-inspirerade stol. Den finns även i teakbetsad för en ännnu mer känsla av dansk design.
Det säljs i tvåpack för endast 1298 pix.


Sen måste ju hemmet ha lite piffing också :) som denna ryska dockan! Den blir din för 129 pix. Även om man vill ha ett avskalat hem så får man inte glömma lite personliga saker, lite plock så att säga. För det är dessa små saker som gör hemmet till ditt persoliga. Kör med samma taktik som man borde göra i garderoben 1 IN 1 UT......hehe.....

Ja jag är väldans sugen på bordslampan och stolarna är inte fyskam de heller, Men lampan är nog först ut för införskaffning! Jag trodde verkligen inte at man kunde hitta snygga och inte spattiga inredningsaker på Ellos....surrpriced, really!

www.ellos.se

Botanical Heart

Kollade lite i höstens Ellos katalog....och oj vad de hade hottat till sig när det kommer till heminredning. Kan tillochmed säga att de hade lyckat när det gäller visa saker....

Som det här bäddsetet.

Riktigt läckert måste jag säga. Romantiskt och lantligt i ett! Bäddsetet heter Botanical Heart och finnna alltså att finna på www.ellos.se .


Denna bilden har de fått till i lite IKEA-feeling på :) Dock måste jag tillägga att den påminner ruskigt mycket om just en bild från årets IKEA-katalog, och kopiera är ju inte så svårt.

Uppdatering??

Sorry för en dålig uppdatering men som ni kanske förstår så är det SEMSTERTIDER och ja det är inte alltid så att man prioterar bloggen. Men får se om vi kan ändra på det lite hehe...

Blomstrande Kurbits

Vackra, färgranna och användbara serien KURBITS av designen Katarina Brieditis för Rörstrands.

 
(Bilder: www.rörstrands.se )

Den däringa chokladkakan på bilden ser inte så tokig ut den heller haha...

Dagens webbtips

GANT HOME har öppnat webb-butik!! 



Stor nyhet för alla som älskar den dyra Newhamptons stilen. En hemsida full med krispiga bomullslakan och annat härligt för hemmet.
Här kommer jag att spendera min eftermiddag och drömma mig bort.....Nerbäddad i mjuk bomull.....

www.store.gant.com/default.asp?ek=city

KOSTA BODA Art Hotel

Nu har äntligen KOSTA BODA ART HOTEL öppnat!!

Detta spektakulära hotell som ska inte bara fungera som ett hotell och konferansanläggning utan även ett fantastiskt vackert museum för KOSTA BODAS glaskonst.




Jag citerar ifrån deras broschyr:
"Glöm traditionella konferenser med fikapauser. Vi erbjuder en miljö som med sin särpräglade utformning inspirerar till kreativa möten och och givande sammankomster. Din personliga värd kan ta fram program där arbete kan varvas med glasblåsning, hyttsill, whiskyprovning och bastubad i sköna miljöer. Välj det mötesrum som passar ditt sällskap bäst - vi har allt frånmindre rum till en stor samlinssal som rymmer upp till 200 personer. Självklart med den senaste tekniska utrustningen.

Vi kan även specialdesigna stora evenemang där sällskapet får en känsla av att äga hela hotellet. Vi har fina exponeringsytorbåde i vår glasade entré och konstpool, vi ordnar med presenter, företagsprofilering m.m . Målet för oss är att varje evenemang  ska kännas unikt  för dig och ditt företag."



Det är många olika glaskonstnärer som bidragit till de 102 hotellrummen.
Glaskonstnärer som bidragit till Kosta Boda Art Hotel: Anna Ehrner, Kjell Engman, Åsa Jungnelius, Ludvig Löfgren, Ulrica Hydman-Vallien, Bertil Vallien och Göran Wärff.


(Bilder: www.kostabodaarthotel.se/sv/hem.html )

Detta hotel är klart värt ett besök!! Och inte behöver man vara rädd för att man ska bli skogstokig i den lilla byn Kosta i Småland. Hotellet ordnar prova på glasblåsning, de har en otroligt vacker spaavdelningen med en KONSTpool!! och inte tala om all konst man kan hitta och se på i hotellt!

Nää, besök säger jag bara!

Lisa Bengtsson´s design

Mönster underbarnet LISA BENGTSSON ska göra en mönsterserie för INDISKA!!


(Bild: Indiska.se)

Lisa Bengtsson´s mönster är av en helt annan värld, så vackra!



(Bild: Lisa Bengtsson hemsida)

Kolla in hennes övriga produkter och mönster på hennes hemsida www.lisabengtsson.se/default.asp .


Make it your own..

Har ni sett...
För er som gillar designklassikerna men kanske inte rikigt har råd, detta är ett litet alternativ tills sparbössan är full.

TINY MODERNIST säljer via ETSY söta korsstygnbrodyr med motiv på fina möbelklassiker. Varför inte sy ihop en liten BIRD CHAIR eller EGG CHAIR


(Bild:Etsy hemsida)

Kolla in på www.etsy.com/view_listing.php?listing_id=26403192 .

RSS 2.0