jag har fått en liten förfrågning...

Jag har fått en liten förfrågning om hur det går med mina hortensior....jaaa...

Jag nämnde ju att de var i en liten kris som sagt.....och att vi skulle ta oss igenom den....

Men nu är det så at vi inte har gjort det, vi tog oss inte genom krisen så att säga! Vet inte om ni vill se en ynklig bild på resterna av de forna så vackra blommorna...När sorgen har lagt sig blir det till att byta ut mot fetbladiga växter istället funkar nog bäst för mig.

Apropå blommor så ska jag nog gå och vattna mina andra fetbladiga växter så att de inet går samma väg till mötes.

Klart slut på hortensie affären!

Pussel?

Har ni sett??!!

Tyska designern Katrin Sonnleitner som har gör spännade och roligt design av vanliga prylar. Think out side the box lite granna...


Mattan som är i form av pusselbitar som du pusslar ihop själv...


Hur kul, cool och snygg som helst! Mattan heter Puzzelperser och är just inspirerad av en persisk matta.

Undra hur det skulle funka hemma hos mig...med tanke på hunden...hehe....skulle varit intressant.....

Hortensior..

Vet att jag inte har nämnt mina Hortensior på ett tag....
Hhmmm de är i en liten kris så att säga men än har vi inte gett upp!

Men jag skulle nog ha lyssnat på de visa människorna i mitt liv som varna mig för att de inte är en lek i hagen. Men än kan ni inte säga Vad var det jag sa....haha...

Har ni där ute på webben några tips om hur man bäst sköter om dessa så mottages alla tips med öppna famnar.


Inredningshopping i Götlabörg

Här följer några shopping tips. Vi har begett oss till Götlabörg för lite inredningsshopping och här är några tips på butiker som inte får missas!


Bladers Hage på S. Hamngatan 25  
En liten mysig butik som har en blandad kompott när det kommer till inredning i stil med bondromantik. De säljer även lite blommor och kryddor. En  väldigt mysig butiksmiljö som bara den är värd ett besök. Ombonat och välfyllt.




Krypton form på Vallgatan 17
Tvära kast till en butik med inredning av helt annan karaktär. De säljer designmöbler av lite striktare slag. En liten butik som bryr sig om nutidens design med kunnig personal, De har samlat de mer kända designerna tillsammans med lite inslag av de mer okända designernas produkter.



Pretty Home på Södra vägen 63
En butik som kan va lite svårt att hitta till om man inte är en van shoppinggäst i Götegorg. Den ligger mitt emot Universeum. En butik med en salig blandning på produkter allt från dyra till billiga tyger till lika dyra och billiga lampor. Här kan nog alla hitta något oavsett vad man har för stil på sitt hem.





Engelska tapetmagasinet på Västra Hamngatan 18
En välsorterad butik inom design tapeter och tyger. Vill man ha det där lilla extra när man tapetserar om där hemma och är villig att betala en slant så är det hit man ska söka sig. De mesta som är värt att nämna som designtapet och tyg. Om man endast vill ha inspiration till nya tapet som är butiken också värt ett besök. En butik som har behållit den gamla karaktären på inredningen, man får en känsla av att åka tillbaka tiden om man bortser från alla trendiga färger på produkterna.



En butik som egentligen inte är en inredningsbutik är Prickig katt på Vallgatan. Men den är klart värt ett besök för de fina grejorna som ägarinnan säljer och sen för att inredningen är så spännande och kul. Prickig katt låg tidigare på Magasinsgatan men fick tag på denna mycket större lokalen när utestället Dojan lades ner. Två våningar och en liten utegård.



Sen finns det ju en massa massa fler härlig butiker men detta är ett par stycken.
Måste ju nämna ett par till.....

Grandma´s på Vallgatan 36
En såå mysig inredningsbutik. Leila bakar möter det moderna citylandet.

Iems på Kaserntorget 5
En välfylld butik som har det mesta, en spännande butik och traska runt i och få inspiration. De har en hel avdelning i butiken med fina inredningsdetaljer för barnrum.

Lycka till med shoppingen :)

Dagens webb tips

Det här med att sätta upp schabloner på väggen blir mer och mer inne....detta har webbsidan schablononline.se gjort en affär. De tillverkar och säljer schabloner, man kan tilll och med specialbeställa...


www.schablononline.se

Form us with love

Formgivarkollektivet Form us with love har designat en båtinspirerad bordserie, den säljs via Sagaform.

(Bilder: formuswithlove.se)

Visst är den snygg! Vattenkaraffen iform av ett fyrntorn  är ju riktigt fyndig. Form us with love kan det där med fyndighet kolla in deras andra prylar på deras hemsida www.formuswithlove.se .

Inne på webben

NinnannanananNinannananna......Dagen webbtips!!

Måste bara tipsa om denna hemsida.
www.inneonline.se



En rolig, intressant och mycket givande hemsida.
Inneonline säljer snygga designprylar och har även en omtyckt fyndhörna.

Kika in vettja...


Lysande

Konstsmide har designat dessa läckra krukor att ha i trädgården.....


(Bild: K-rauta.se)


Dessa lysande krukor ÄR helt lysande! :)

De finns att få tag i för en billig peng på K-rauta.

Jag bara diggar dom, funderar starkt på att köpa ett par i den lilla storleken, dock har jag ingen egen trädgård men jag funderar på om man inte kan ha dom inomhus också...hmm...för om jag förstod rätt så gick de inte på solenegi.

Så för er som inte har en trädgård eller en stor balkong så tycker jag att man gott och väl kan ha dom inomhus, för det tänker jag ha iallafall....

RSS 2.0